♔Maskot Olimpik 2012.♔
Friday, 27 April 2012 | 23:20 | 0 love drops
Assalamualaikum / salam 1 malaysia dan salam 1 dunia.

tengok title entry nie biase je kan..


Seperti yang semua tahu kan, sukan olimpik nie sukan antarabangsa yang didadakan setiap 4 tahun sekali. Sukan nie bermula dari Yunani Purba, pastu dihidupkan semula oleh seorang bangsawan Perancis yang bernama Pierre de Caubertin. haaaa. serba sedikit tentang olimpik. so, tahun nie sukan nie di adakan di London, England , UK. dari 27 julai hingga 12 Ogos 2012.

Sebenarnya kat sini, aku nak citer sikit pasal maskot yang pelik lagi aneh nie. bagi yang rajin blogwalking tu, mesti korang dah baca banyak blogger yang pertikaikan pasal maskot nie kan, ada rupa apa ?? DAJJAL ?
seryezly wehh, tajuk panas nie,..

Actually aku tak ambil port sangat. sekadar dengar dengar cite je.. mase tu kat sekolah, tengah belajar, tetiba cikgu tanya,, ''sape tengok berita semalam ?''.. '' krikk krikk krikk*bunyi cengkerik". hahaha.pastu cikgu tanye ''An-nur tengok tak? ''... ''tak, saye tusyen'' 
then, semua tertanye-tanye kan, banyak persoalan yang berada di minda. cheee. haha. okey pastu cikgu citer la..


 ''saye terkejut tengok maskot Olimpik yang dilancarkan semalam,menyerupai Dajjal''. nauzubillah.. sudah terang terang Dajjal dah muncul kat dunia nie kan,, Astafirullahalazim. cuba kan, cuba korang bayangkan, pemenang-pemenang yang dapat hadiah, ade dapat doll yang mata satu tu, pastu letak kat dalam rumah, buat hiasan, ada gambar gambar mata satu, dijadikan hiasan.. dipuja-puja right ? malaikat tak masuk weh, tak masuk..
memang dunia nak kiamat kan.. kalau kita nak pi bangkang pun tak guna, kita tak ada kuasa,, 

-wallahualam....


''== maskot sukan paling buruk aku pernah jumpa ==''



Hearts, keciq_delurfy

♥ Past / Future ♥